Orientation :)

awesome-pictures:

For more colorful, inspiring and beautiful images, click here!For more amazing photos with  inspiring quotes click here!
Assalamualaikum :)

-Hello. Hoho, orientation atau kita translate kepada orientasi . Semalam wawa ada orientasi :) Pagi-pagi bersiap dibantu oleh kakak tersayang iaitu Kak Fatyn :D Then, tali kasut . Dibantu oleh Kak Eyna :) Then, bertolak dari rumah ke sekolah. Turun kereta dulu dengan kakak-kakak. Ibu nak pegi parking. Kay, seriously. Masa wawa masuk pintu pagar SMK CONVENT BM. Wawa tak rasa apa-apa pun. Tiap-tiap hari wawa masuk , buat dek ja -.-' Kahkahkah xD 

-Lepaih tu, tunggu ibu. Ramai kawan-kawan yang duduk tepi wawa. Taktau tunggu sapa :O Ibu datang. Pegi dewan SMKCBM. Kami dikehendaki tengok kami masuk kelas apa. Cikgu-cikgu dah tampalkan name list. So, dapat kelas zainab. Kay, tau la kelas bawah. Tapi takdak la bawah sangat. Kelas number 3/5. Dia ikut keputusan UPSR kita. 

-Then, dengar taklimat daripada PK, PK HEM, Pengetua. Kayy, best :) Pengacara majlis ialah kaunselor kami. Auww, dia comel . Puan apa tah. Maksud wawa dia comel , sebab badan dia kecik molek. Muahaha. Lalalala. Habis taklimat tu , setiap pelajar dipanggil nama and kena beratur kat depan untuk masuk ke kelas masing-masing. Masa time pelajar kelas Zainab tu dipanggil , nama aku pun kena panggil jugak ler -.- Pastu masuk kelas. Guru kelas kami sumpah comel , baik. Sporting wawa taktau lagi. Hikhok. Nama guru kelas kami Puan Suzy Othman :DD Tak percaya dia comel? Sudah~ Nanti wawa tunjuk , cair kot :P 

-Pengurusan file dan sebagainya kat dalam kelas tu. Aku duk tepi budak melayu . Tapi nanti cikgu nak tukar balik semua. Budak melayu tu sombong :( Sebelah lagi peramah xDD Dengan muka takleh blah, wawa jerit kat orang sebelah punya sebelah memandangkan budak sebelah wawa pegi kat parents dia amik file dan sebagainya . Wawa pun cakap la 'HAII, DARI SEKOLAH MANA?' Dia pun jawab. Kebuh sireh (: Oh okay. Hoho :p Lepas tu , nama orang sebelah aku kena panggil untuk pengurusan file dengan guru . Alah , smeua orang kena panggil. Seriously , wawa taktau nama dia 'Intan Nur Atiera' . Buat taktau ja lah~ Kalau aku tau, aku bagi tau kat cikgu. Huhu. Pastu dia sampai kat tempat dia dah. Dia bawak buku kesihatan dia. Nampak la nama dia apa. Cakap la kat dia 'Eh, rasanya nama intan dah kena panggil tadi' . Tau tak dia jawab pa? 'Aku tau laaaa! Tadi aku pegi dekat parents aku' . Hek eleh , poyo ah . Kalau ya pun, jawab la elok-elok. Orang nak bantu. Dia tinggikan suara pulak. Manusia oh manusia.

- Pastu ambil buku teks. Kay , banyak gila. Hahahaa xD Lepas ambil buku teks. Ke dewan balik. Sesi photography. 8 keping - RM 10.00. Wajib?! Banyak parents kata, depa ni nak duit ja. Boleh aih depa bagi tau nak gambar 8 keping seragam sekolah. Pakai baju , p tangkap gambar. Lepas orientasi, kami pegi la tangkap gambar. Seragam sekolah en? Takpalah . Sekolah kami miskin -.-' Kalau la aku ni jutawan esok besar. HEHEHHEE, aku nak derma duit aku kat sekolah lama-lama :) Amin.

- Lepas tu balik. Malam tu kami tengok cerita Mission Impossible. Kay, best. Tapi malam sangat. Ngantok la. Wawa tidur macam wawa tidur kat atas katil wooo. Letak kaki dekat ibu. Badan selang sikit. Haha, best. Okay, today nak pegi Lumut. Babai. Salam.

1 comment:

Nur Ifah said...

Intan tu smbong ea wawa ?

Post a Comment